EPC – Energieprestatiecertificaat

Een EPC is vereist bij het te koop of te huur stellen van een woonst (woning, appartement, studio, opbrengsteigendom, handelshuis). Het EPC kent een energetische score toe aan de woonst (kWh/m² = berekend jaarverbruik t.o.v. de bruikbare vloeroppervlakte).

Op die manier worden de potentiële kopers of huurders ingelicht over de energiezuinigheid van het eigendom en krijgt men vrijblijvende energiebesparende adviezen.

Energieprestatiecertificaten mogen enkel opgesteld worden door erkende Energiedeskundigen Type A en zijn tien jaar geldig. De aanwezigheid van een EPC wordt gecontroleerd door de overheid. Het EPC wordt bij verkoop overgedragen aan de koper en bij verhuur krijgt de huurder een kopie.

Onze energieprestatiecertificaten worden tijdig opgesteld aan een competitief tarief.

Voor meer info, kan u ons telefonisch bereiken of het contactformulier invullen.

Wij contacteren u dan zo snel mogelijk.


Stappenplan

Na aanvraag van een EPC zal het bezoek zo snel mogelijk ingepland worden.

Er zal een aanstiplijst gemaild worden die de nodige bewijsstukken bevat die u kan voorleggen tijdens het bezoek. Hoe meer bewijsstukken er zijn hoe correcter de score zal worden. U kan deze op voorhand mailen of copies klaar leggen.

Duurtijd bezoek: voor een appartement of klein niet residentieel eigendom ca. 45 minuten en voor een klassieke woning ca. 1u30. Voor villa’s voorzie ik 2u.

Na het bezoek zal het EPC ingegeven worden in een webapplicatie van de overheid en de score bepaald worden.

Een ondertekende kopie zal aan u per mail of per post bezorgd worden.

Vanaf 1 januari 2022 is een EPC vereist voor de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen (EPC GD). Vanaf dan kan er geen EPC aangemaakt worden van een entiteit in het gebouw indien dit EPC GD nog niet beschikbaar is. Dit kan dus best reeds vanaf heden aangevraagd worden.